Är jag utbränd?

Har idag tappat min röst och kan inte prata.
Skönt tycker säkert en del..

Jag satt och spelade spel med Hugo och Love när..
 ..jag kom att tänka på att kanske är jag utbränd?

Jag har ju nu  jobbat min första vecka som heltidsanställd
(för första gången sen jag gick ut gymnasiet).


image31


Vi får väl hoppas att det inte är så.
Det kan ju bli tufft att inte kunna prata när..
 ..man arbetar med någon som inte kan se..


mitt nya jobb

Jag har nu jobbat några dagar som elevassistent.
Jobbet verkar bra. Ingen stress, en person som behöver min hjälp och inte 8 st som på mitt gamla jobb.
Vi har också tillgång till bubbelbad och mitt underbara snoezel.
 Kan det bli bättre.......?

image28                     image30                                                 


mina killar börjar bli stora.....

Ja, vad mina killar börjar bli stora!!!!

Idag var jag och min bäste mössprovare (mamma) på stan - och vi hamnade på Stadium där de sålde ut mössor.
Efter mycket provade av min mössprovare köpte jag tre st ganska häftiga modeller.

Väl hemma med mina fynd visar jag upp dessa fantastiska mössor. Mina killar tittar på mig och skrattar. De säger: "Dem tänker inte vi ha - de suger fett"...

Så nu sitter jag här med en snygg svart mössa som nog är lite för hip för mig.
Jag har 2 extra - om någon av mina läsare fryser kanske !!!!!!!!!!!!!

mycket på g.

Ja, nu har jag ju haft en paus på min blogg igen.

Jag vet inte riktigt vad jag har för ursäkt. Många av mina inlägg har bara varit i arkivet utan att få komma ut och publicerats. Men som ni vet så ska jag ju bli moster och då får man väl bruka lite allvar med bloggandet igen.

Jag tycker han ska hetta NOAH!!!!

Jag har också 2 veckor kvar i skolan vilket är mycket skönt. Mina betyg är satta och det visar sig att jag lyckats väldigt bra. mvg och vg i alla ämnen utom i data där det blev ett G (kanske kan förklara att bloggen blivit lidande).

Jag ska också börja på ett nytt jobb nu när jag är usk, som elevassistent till en autistisk tjej.
Det kan ju bli roligt, kanske??

så var det dax!!!

Idag är det dax att återgå till det normala livet efter en regning sommar med sena kvällar och långa sovmorgnar.

Jag som själv började skolan för 4 veckor sedan är ju ganska inkörd i att komma upp på morgonen, men mina tre pojkar (för att inte tala om min man) hade mycket svårt att komma upp idag. De annars så trevliga sommar frukostar vi haft, har nu bytts ut mot att alla är trötta och kinkiga och ja, helt enkelt tråkiga frukostar ( man hoppas att de blir bättre om någon vecka eller så...)

Morgonen började med att följa Adam till skolan. Han börjar i 2an och skulle ha nya fröknar och nytt klass rum.

Allt gick bra och han och hans kompis tyckte det var tråkigt att det skulle bli mer jobb nu när de var större. Som den mycket positiva mamma jag är började jag glatt att säga: "men killar, ni har ju inga läxor och ni kommer ju träffa era kompisar, det blir ju jätte roligt!" Då berättade grabbarna att de redan hade träffats på fotbollen. "Ok, jag ger mig! Det är skit tråkigt att börja skolan efter ett långt lov." (Vad ska man säga?)

Sen var det Hugo som skulle iväg till dagis. Han lyste som en sol och tyckte livet var underbart. (lite som tjuren Ferdinand) Han hoppade på sin cykel och vips iväg. Här behövdes ingen positiv mamma.

Sen var det ju Loves stora dag !!!!!!

Han skulle börja F-klassen. Han tyckte det skulle bli roligt, men var ganska nervös. Han skulle ha likadana byxor som Adam + frukt och ryggsäck på. Johan skulle med till skolan och jag tror att han var lika nervös som Love. När Adam började F-klassen grät han i två dagar och då var Johan oxå med. Jag hoppas för bådas skull att de klarar det bättre.

Nu ska jag själv till min skitskola. Får försöka att stå ut nu de sista 8 veckorna. Sen är jag klar och får börja jobba igen!!!!!

Men vill jag börja jobba igen???
Kanske får jag cykla inom och köpa en triss.
Det kan ju bli 20 000 i månaden i 25 år!!!!!!!!!!!!! Plötsligt händer det, liksom.

mitt land

Som ni vet har jag ett stort trädgårdsland  som jag ägnar mycket av min tid till.
Det var så fint med smultrongubbar, rabarber, jordgubbar och nypotatis.

Nu är det översvämmat .
Undrar om min hemförsäkring täcker detta????


ÄR TILLBAKA!!!!!!!!!!

Är nu tillbaka till bloggen efter min semester.

Efter att ha börjat semestern med så mycket regn att det nästan växte simhud mellan tårna på oss, bestämde vi oss för att dra till Stockholm - vattnets huvudstad.

Vädret i stockholm var väl det samma som här. Vi försåg oss med varsitt Stockholmkort och gjorde alla stadens museum.

Min man ville gärna vissa pojkarna vaktparaden vid slottet (han har själv stått vakt där - flera gånger, säger han) och jag tänkte direkt på gamla stans alla mysiga affärer, så vi gick dit och väntade och väntade (skulle börja kl 12)

Sådär halv ett - 25 minuter försent - hoppar små pojkar på rad som kaniner in och byter av varandra i leden. Min man tyckte detta var fantastiskt, men var lite besviken på att de skrek så dåligt. Mina killar tyckte detta var ganska tråkigt, men de satt kvar när Johan lovade att de aldrig skulle behöva komma tillbaka igen om de kunde sitta några minuter till.

Så mycket affärer blev det inte - vi gjorde slottet och tog en god fika i gamla stan. (jag tycker fortfarande det är konstigt att  Wickan inte bjöd in oss på fika.. Kanske hade hon missuppfattat dag eller något??  Vad vet jag?!!!!!)

Killarnas favorit var ett museeum som hade massor av fiskar och gäddor.

Min favorit var när min man ville att vi skulle gå till Skansen lagom till tisdag em. Vi hamnade hos min kompis Anders på Skansen. Solen sken och vi avnjöt glass och lyssnade på allsång. Johan var nöjd att träffa sin klasskompis Kerstin igen (Anders fru).

När vi var mättade på Stockholm drog vi till Värmland. Där vi umgicks med Johans familj och gjorde trevliga utflykter. Det blev en hel del fiske eftersom detta nu är killarnas favoritsysselsättning.

De har kommit fram till att Adam ska bli sportfiskare, Love fiskespöbyggare och Hugo fiskespöuppfinnare. När de blir stora så det är väl bara för mig att lära mig sätta på den äckliga masken på kroken.

I allafall så var fiske lyckan total Love drog upp 3 fiskar. En mört, en abborre och en sik. Adam tog 2 abborrar och avslutade med en gädda. Lyckan var total. Hugo drog upp låtsas-pokemonfiskar (men var nöjd ändå.)

Igår åkte vi hem eftersom vi saknade vår plasma och kaffemaskin.
Nu väntar vi på solen !!!!!!! Var är den?

sommarlov!!!!!

Sommartider hej hej ..........

Efter 13 år som arbetande kvinna har jag nu äntligen fått uppleva känslan av att ha ett riktigt sommarlov igen.
Och det är underbart!

Dagen började med öl och brännboll (hade glömt hur roligt det var med brännboll och kommer att ha detta på alla min fester i framtiden).

Mitt lag som bestod av en kille och resten tjejer så vi förlorade. Alltså, jag fattar inte varför en del tjejer har så svårt att fånga en boll som kommer mot dom. Tar dom den så har de hunnit ducka för bollen och snurrat runt och skrikit lite så där tjejigt. Efter hela denna procedur har motståndaren ändå sprungit ett hel varv.

Vi hade roligt iallafall - fem kamp och picknick.
      
Läraren som vi haft blev lite småfull, grät och ville komma på vår studentfest. (tror hon att vi vill ha henne där?)

Men vi svarade som elever ska :självklart ska du komma EWA.

NU VILL JAG HA SOL TILL MINA 4 VECKORS SEMESTER, TACK!

image20
Här är min underbara  klass..


städerska sökes!!!!

Som de flesta av er vet så hade jag en städerska som kom hem till mig ca var tionde dag. Hon var underbar !!! Hon städade alla mina smutsiga vrår och hon var nöjd när hon gick. Tyvärr var hon tvungen att sluta precis innan jul pga den nya regeringen som ville ha ut henne i tjänst (sa hon iallafall.) 

Idag när jag kom hem från skolan mötes jag av ett mycket  mycket smutsigt hus . Skåpen var svarta av fingeravtryck och röda små blodfläckar av döda flugor på skåp och tapeter. (nackdelen med att bo på landet..)

Då gick det upp för mig att ........

Hon var nog trött på att städa hos oss. så om det är någon som känner någon som vill städa ett hus med flugblod och pojkkiss runt toalettstolen, så tipsa dem om mig..

Nä, jag får nog ta itu med min städning själv idag.......image19
Dom här skorna önskar jag mig, tror de kan underlätta min städning..

midsommar

Jag vaknade av att det ösregnade utanför vårt fönster. "Jaha, det vanliga vädret", tänkte jag. Vi som skulle till rucklet och fira in ljuset - eller vad det nu är man firar.. (Adam berättade att de sagt på skolan att det är ljuset man firar så det  köper jag.)

Nåja, vi åkte dit - med regnkläder mm - och försökte hålla en positiv inställning, trots väder. Det började med grodjakt och sedan övergick det till fiske. Är det blött så är det.

Vi var ganska många som vandrade ner till ån - alla med inställningen att få den största och finaste fisken - men med alla desssa killar och Hugo (som pratar konstant) blev det inte mycket till fångst. Jo, min mamma storfiskaren, drog upp två små som knappt kan räknas.
 
Väl hemma igen avnjöts en underbar midsommarbuffe av alla fiskare. Adam, envis som en gammelgädda, drog med sig Love och Johan att försöka sig på fiskelyckan igen, medan de andra badade. Tyvärr blev det ingen fisk, men det passade inte herrn. Efter mycket övertalning att lägga ner, valde han till slut att stanna kvar i rucklet när vi andra åkte hem till Lund - bara för att kunna prova på fiskelyckan i gryningen igen.

Tid - vad skall den läggas på?

Har idag haft fritt från mina barn och man någon timme.  Hade tänkt träffa min syster på stan och gå och mysa i Sveriges bästa kommun. Kanske en kopp kaffe på en mysig ute servering och njuta lite i solen.
Men även om Lund ligger etta på topplistan, kunde det inte erbjuda sol idag  - bara regn, regn, regn.
Nåja, vi satt och fikade ändå och då kommer ett upplägg, så där lite fint på en storasysters vis:
"Jag väntar på att din blogg ska uppdateras."

Efter som jag känner att min blogg har hamnat i skymundan denna vecka, börjar jag genast att försvara mig med att jag går i skolan heltid, har 3 barn och en man.. Nåja. Detta blev ju underlag till ett inlägg iallfall.


sjung om studentens lyckliga.....

I kväll var jag på student fest . Gud vad det är roligt med desa fester god mat och dryck och trevligt sällskap.
När man sitter där kommer känslan tillbaka att  när man  själv tog studenten. Jag tog i och för sig min student kring jul och åkte med Jessica till Kanareiöarna (det var mycket trevligt det med)

RSS 2.0